C. Henselmans

Na het afstuderen aan de HTS Operationele Technologie** te Utrecht in 1991 heeft Corné Henselmans zich zijn gehele carrière bezig gehouden met multidisciplinaire projecten in productieomgevingen. De toepassingen waren vooral in de kunststofverwerkende industrie (spuitgieten), machine en apparatenbouw, metaalindustrie (automotive) , voedingsmiddelenindustrie en papier en hout industrie.

De filosofie van de opleiding Operationele Technologie, de droge variant van scheepswertuigkundige, was erop gericht, net als op een schip waar alle aspecten van een bedrijf aanwezig zijn, het schip draaiende te houden door een unieke vorm van systeemaanpak. Op een schip heeft men immers niet voor elk vakgebied iemand aan boord. Men werd getraind in een korte tijd zich een techniek eigen te maken, ook buiten de scope van het bestaande referentiekader. Die aanpak is altijd bijgebleven en veelvuldig toegepast in de multi-disciplinaire projecten.

Door een hands-on aanpak als projectleider, heeft Corné zich de belangrijkste aspecten van een automatiseringsproject eigen gemaakt en is voor een groot gedeelte onafhankelijk van specialisten. Daar waar de grens van het kunnen bereikt wordt, is er een goed inzicht in het eigen maken of uitbesteden van de techniek.

View Corné Henselmans profile on LinkedIn

 

**(Hoofdvakken: Bedrijfskunde, Systeemkunde, Informatica, Meet- & Regeltechniek, Besturingstechniek, Procestechnologie en Elektronica/Elektrotechniek.)